Manliga dagisfröknar

En sak som jag har funderat över länge är det här med manliga dagisfröknar. Det finns inte så många män på våra dagis, varför? Är det för att det är mer accepterat att jobba med barn om man är kvinna?  Jag minns när jag var liten och gick på dagis. Vi hade en manlig vikarie och jag var livrädd när han frågade mig om han skulle torka mig efter att jag varit på toaletten. HAHA! Det finns många fördommar om manliga dagisfröknar. Peddo hit och peddo dit, men sanningen är ju att det finns kvinnliga pedofiler med. Dom är bara inte lika uppmärksammade som männen. Personligen är jag lite skeptisk till om jag skulle våga lämna mitt barn på dagis där det jobbade män ... Ja, jag vet, jag är fördommsfull. Men det samhällets fel, inte mitt.


Borde det finnas fler manliga dagisfröknar?

SV. Verkligen :D sånna behövs, varje dag :D

På förskolan där jag har praktik har vi en ordinarie dagisfröken som är man (han är 22) och en vikarie som ofta är inne som också är man (han är typ 20). Jag tycker det är underbart när det är killar på jobbet, det blir mer variation! Jag skulle inte vara ett dugg rädd för att lämna mina barn på en förskola med manliga fröknar, däremot skulle jag börja fundera om det BARA var manliga... Anledningen till att det är fler kvinnor än män inom barnomsorgen tror jag är att fler kvinnor dras till omhändertagande yrken.

s: åh, tack så mycket!

mysig blogg!

På ett dagis jag praktiserade på jobbade det en man och han var jättebra. Men jag tror det har med att göra hur den personen är också kanske?

svar: tack så mycket!

Det är galet vilka fördomar det finns. Det är nästan så man ifrågasätter alla killar varför de vill bli förskollärare, som att det är knäppt, men det är bara för att det typ sitter i ryggmärgen att alla killar är peddo för att de jobbar med småbarn.

Galet... men SÅKLART ska det finnas fler manliga förskollärare! Såklart säger jag, självklart för alla barn behöver både manliga och kvinnliga förebilder! :)

Det är lite synd... i min utbildning tror jag det bara är fyra killar kvar av ca ett hundra studenter.

sv; hehe jaa :)Jag tycker att det borde jobba några män på dagis, barn brukar gilla det ibland eftersom dom är starka och så och orkar bära hit och dit och leka mycket, kommer iaf jag ihåg att jag gillade när jag gick på dagis . :)

Tycker inte alls det är något konstigt.. :P

Kanske för att min bror har jobbat mycket som vikarie på dagis plus att det jobbar en kille på mina småsyskons dagis.. :P

vi har en manlig på vårt dagis och jag tkr det är super! han är hur bra som helst och jag tkr det är bra för barnen också att de ser att det är mer könsneutralt i yrket annars blir det ju fördommar för att man växer upp i ett samhälle där det är si och så :)

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

Tack för att dela denna fina inlägg.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: