Baby Beauty Queens


För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om barn i skönhetstävlingar. Det var väldigt uppskattat, självaste Kissie snodde det tillochmed! Hursomhelst, såg en dokumentär idag igen om två tjejer som tävlade i skönhet när dem var små. Den ena höll fortfarande på med Beauty Pageants medans den andra hade isolerat sig helt och tog avstånd från allt vad tävlingar heter. Jag kan inte förstå hur mammor har hjärta att klä ut deras småflickor till barbiedockor och tvinga dem att stå på scenen och dansa till country musik. Flickorna gråter av rädsla när dem ska solduscha för första gången, mammorna skrattar och säger att rädslan går över. Trots detta hävdar vissa flickor att de mått bra av att ställa upp i skönhetstävlingar och att deras självförtroende förbättrats.

Anonym

fel

Anonym

Men tänk om dom gilllar de då? Då är de ju rätt..

FEL, FEL, FEL ... Det ska väl inte ens behövas diskuteras ? Fy fan för såna morsor som tvingar upp ens barn när dom gråter av rädsla. Och det där är ingen rädsla som sitter just då, utan det blir som klister i hjärnan som dom aldrig kommer glömma! Idioter alltså...

Helt fel. Det barnen lär sig av att vara med i såna tävlingar är ju att utsidan är viktigare än insidan. Känns som att resultatet av det blir att dom blir osäkra på sig själva och sitt eget värde om dom inte får bekräftelse för sitt utseende.

Sv: ja verkligen... :PSå fruktansvärt!! Tyvärr verkar det ju som att mammorna(i största fall mammorna iaf.) manipulerar de små stackarna till att tycka om det...Håller just nu på med retusch i en kurs på skolan, och då har vi även fått se lite filmer om det, en film om barnmodeller och skönhetsdrottningar, som blev photoshopade... Så fruktansvärt.. Tänk så mycket det påverkar barnen! Att vilja skönhetsoperera sig vid 7 års ålder!! SJUKT!!

hehe sådär smakar PRECIS som bubbeögum:D

Hoppas du får en fin fredag:)

Cyt

Jag tycker att det är hemskt "/

Kul att du är med :9 om du beställer ngt från shemenamour.se får du 50kr rabatt om du anger rabattkoden "lovisa50kronor" :)

Så jäkla fel - man kan väl ha utställning hemma om den lilla vill klä ut sig - nä jag tror att det handlar om att mammorna vill tjäna pengar och skryta med sina barn - hemskt =(

Sv: Tacktack, snyggis själv ju :DTycker förresten att det är helt sjukt att man har skönhetstävlingar för barn..

Fel :) det är hemskt!

Daniella

Fel!

frida

verkligen fel!

Kickan

Stackars barn! Det är ju barnmisshandel.

Precis som att vissa älskar dockor när de är små, finns de dem som inte gör det. Samma sak är det förmodligen med skönhetstävlingar - vissa gillar det och andra inte.

Och till "Kickan"

nej, misshandel är att man slår sina barn1

FEEEEEEEEEEEEEEEL!! :(

Åh är så jäkla skeptisk till sådant här.. Jag kan förstå att flickor tycker om att klä upp sig och få se ut som en liten prinsessa, men att introducera barn till en sådan tydlig stereotyp och livsstil är allt annat än nyttig.. Alla ska inte dras över en gräns, men jag personligen tror inte på att detta är något bra för ett litet barn. Överlag tycker jag att skönhetstävlingar (fröken sverige, miss universe etc etc) saknar mening; varför tävla i skönhet? Men ja, jag har heller aldrig varit i närheten av att leva denna livsstil.

Usch nej, stackars barn!

jen

skall inte barn bara få vara barn? leka och använda sin fantasi... de kommer ha fullt upp att bry sig om sitt yttre när de blir äldre... men så tidigt? usch..tragiskt. barn skall få vara barn!

Anonym

Du kanske ska sluta att använda ordet "dem" när det är grammatiskt fel.

Ida

Väljer de det inte själva så tycker jag att det är så felfelfel!

Visst att många småfickor tycker om att klä upp sig (jag klädde alltid ut mig till prinsessa) och att det är spännande med smink o.s.v. Men att låta barnen tävla om vem som är vackrast med spackel i ansiktet och allt annat är bara helt fel. Att tävla i skönhet på det sättet är inte bra för självkänslan. Varken om ungen tvärvägrar eller vill fortsätta så är det ju för att hon inte mår bra av det! Det blir ju som en bekräftelse/uppmärksamhet flickan får om hon vinner. Till slut kommer hon ju aldrig känna sig vacker om hon inte har allt smink på sig, i den åldern kommer de ju snabbt tro att det är det enda hon är bra på - se vacker ut under massa smink. Annars duger hon inte ...Tror jag i alla fall. Men det kanske hör till amerikansk kultur. Enligt mig är det fel, låt barnen upptäcka sminket själva för att det är kul - inte för att tävla!Kram på dig :*

Moa

Helt fel om de inte vill !!!

fel! Tycker bara det är hemskt, och dom små flickorna ser sjukt läskiga ut. :o
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: