Sminka sig offentligt

Jag kommer ihåg när jag var tonåring. Smink var otroligt viktigt & jag gick ingenstans utan neccesären i min handväska. Tidiga bussresor resulterade i att jag satt & sminkade mig påvägen till skolan. Ibland i klassrummet under mattelektionen. Ibland hände det till och med att jag sminkade mig på Cafér & på bänken vid bussterminalen. Hur tänkte jag?
Igår satt jag brevid en tjej på bussen som hade dukat upp hela sin sminksamling i knät. Hon målade eyeliner & la skuggor när bussen rullade fram. Sååååå otroligt irriterande. Jag vet inte varför jag stör mig så mycket på folk som väljer att lägga hela sin makeup offentligt, kanske är det för att jag var likadan när jag var yngre? Eller så är det för att de flesta spiller så otroligt mycket glitter/skimmer omkring sig så man måste titta en extra gång innan man sätter sig på bussätet för att inte få en glitterumpa. Folk som bättrar på läppglanset har jag absolut inga problem med. Men just dom där som plockar upp burkar & flaskor och kletar och smular överallt ... Jag tål det inte! 
 
Vad tycker du om folk som sminkar sig offentligt? 
Okej eller inte?

Jag tar ofta mascara i bussen på vägen till skolan för att hinna äta min frukost hemma. Jag går upp fyrtio minuter innan jag åker hemifrån (uppstigning 05.50) och tycker därför att det är helt okej att göra det på bussen. Jag bryr mig inte så mycket om vad folk tycker!

Jag håller med dej! jag kan inte sminka mej själv på bussen känner mej så fånig haha

absolut okej tycker jag! Jag gör själv alltid det. Jag har en timmes tågtid till skolan så då sparar jag mycket tid på att göra det då :)

Känns väl som att man borde kunna sminka sig innan man går ut, är det tidigt på morgonen får man väl helt enkelt gå upp tidigare för att hinna. Själv tycker jag det är ganska pinsamt att sminka mig offentligt så därför gör jag det aldrig. Får helt enkelt fixa klart allt innan jag går utanför dörren :)

Men oj, det har jag nog aldrig varit med om. Har väl sett folk pudra sig och bättra på läppstiftet offentligt sådär, men inte lägga ögonskugga och så. Tror inte jag skulle ha nåt emot det dock. Förrän man råkar få glitterrumpa kanske då, haha.

Det brås väl lite på vad det är, lite mascara och rouge skulle jag inte störa mig på med att kleta med foundation och sånt känns kanske mindre lämpligt. Förstår dock de som väljer att göra det om de har lång restid till jobb eller skola.

håller med dig! sånt kan man göra på mindre offentliga ställen du vi andra inte behöver få det på oss! fin blogg btw :)

Sv: Tack! :)

Jag bryr mig nog inte jättemycket om folk sminkar sig på bussen, men har visserligen aldrig sett någon som håller på med skuggor och foundation och grejer och vet inte vad jag skulle tycka om det...

Jag själv tycker nästan det är jobbigt bara att pudra på offentligt, för känner mig så fånig och ytlig... Brukar försöka göra det när jag är på toa eller så i stället! :)

Jag brukar sminka mig på tåget när jag åker till Sthlm :P haha! Tåget går ju 6.20 och tar 4 timmar så då har jag något o göra i en 20 min iaf..haha ;)

Jag brukar sminka mig på bussen, slipper man stressa med det hemma liksom. men jag är väldigt noga med att inte smula och kladda ner. Tycker att det är väldigt viktigt att vara respektfull mot dom andra på bussen också! Så jag skulle aldrig till exempel, måla naglarna, spruta parfym eller nåt annat som luktar mycket. Och sen försöker jag vara försiktig när jag pudrar mig och sånt så att det inte dammar så mycket. Så länge man är respektfull och försiktig så tycker jag att det är okej ;)

Jag tycker inte att det är störande, snarare något kul att kolla på! Sminkar mig inte själv offentligt, förutom läppglans och rosebud, men annars nej tack! Fast det beror nog mest på att jag inte vill gå ut ful från början, haha!

INTE!

Inte okej att sminka sig offentilg.
det roligaste är at vissa har Chanel puderdos - som man MÅSTE visa till alla - "kolla jag har chanel puder". löiligt.

glitterrumpan :-D
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: