Vata, Pitta, Kapah

Jag har fått möjligheten att prova 3 tesorter från Webbshopen Veda Lida. Varje te har sin egna "magiska" verkan och de kostar 45 kronor styck (för 20 påsar).PRODUKTBESKRIVNING:
Vata - Den gröna
Drick Vataté när vädret är kallt och torrt, eller när du känner att du inte kan slappna av. Eftersom teét har en lugnande effekt kan personer med Vata-dominans i sin fysiologi med fördel njuta av Vataté året om. Innehåller lakrits, ingefära, kardemumma och kanel. 20 påsar.

Pitta- Den blå
Utmärkt som kall eller varm dryck. Denna blandning svalkar dig när det är varmt eller hjälper din överstimulerade matsmältning. Genom den svalkande effekten kan personer med Pitta dominans i sin fysiologi med fördel njuta av Pitta-té året om. Innehåller kardemumma, lakrits, ingefära, kanel, torkade rosenblad. 20 påsar.

Kapha - Den röda
Kapha-té är stimulerande. Hjälper dig att känna dig mera vaken och energifylld. Njut av teét när vädret är kallt och fuktigt. Eftersom Kaphaté har en stimulerande effekt kan personer med Kapha-dominans i sin fysiologi med fördel njuta av Kaphaté året om. Innehåller ingefära, nejlika, peppar, kardemumma, gurkmeja, saffran. 20 påsar.


Jag har aldrig varit en Te-drickare, men jag gav endå dessa tre sorter en chans. Ett te som hjälper till att lugna eller få dig mer energifylld låter ju inte så tokigt! Först gjorde jag DETTA TESTET som finns på Veda Lidas hemsida. Där får man kryssa i lite frågor och sen får man se vilket av dessa tre teer som passar en bäst. Jag själv blev VATA och min pappa blev Kapha (så han fick testa att dricka det i två veckors tid). Pappa upplevde att hans mage kändes lugnare av pitta tet och han fick mer energi med hjälp av Kapha. Jag drack mitt vata te på kvällen och fick då lättare att slappna av och komma till ro. Kapha teet smakar lite som pepparkaka! Och vata teet påminner om kanelbullar , muums! Teerna håller verkligen vad dem lovar och jag är väldigt nöjd med produkterna. Visste ni föresten att kapha teet kan drickas som chai? I Like.

VATA, PITTA eller KAPHA? Gör testet och se vad du blir!

Jag fick 11 vata, 9, pitta och 3 kapha.Kanske ska testa det där :) Tack för tipset!

Gud va nice, vill också ha te som smakar pepparkaka! :DJag fick 5 vata, 5, pitta och 7 kapha :P

ÅÅÅH VAD SEN DU ÄR (hihii ^^)

min morbror och hans fru är lite såhär "vodoo-meditation-vegan" och när vi var hos dem (ii usa) för 2 år sedan så diskuterade de Kapah, Vata och Pitta. Om jag sa typ "jag gillar chokladglass, men inte glass med jordgubb" så kunde de säga "åh, typiskt pitta!" osv osv. Men jag fick någoin invecklad typ, Kapah-Vata tror jag, hähä ^^

Jag fick 4 på alla , haha :)

sv: ja de är lite jobbigt.

Låter spännande! :) jag blev både vata och kapha :P
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: