Deoderant & Antiperspirant

 
Det finns hur mycket olika deoderanter & märken som helst på marknaden. Dyra, billiga, doftfria, parfymerade, antiperspiranta, spray, stick osv... Hur vet man egentligen vilken deoderant som fungerar bäst? Svaret är enkelt. Det vet man inte förens man har testat. Alla är vi olika & det som fungerar för dig kanske inte fungerar för mig. Endel är ute efter starka dofter medans andra bara vill dofta tvättmedel. Vissa svettas mer & andra mindre.
 
Visste du att svett  inte luktar någonting från början? Det är när svetten kommer i kontakt med bakterier på huden som den obehagliga doften utsöndras. Något annant som kan vara kul att veta är att en antiperspirant (håller borta fukt) innehåller ett ämne som heter aluminiumklorid som helt enkelt täpper till porerna & inte tillåter svetten att ta sig ut. En deodorant tar bort oönskad lukt, förhindrar inte svett men maskerar lukten som orsakas av bakterier. Många produkter som finns på marknaden är en blanding av både deoderant & antiperspirant. Just nu är jag ute efter en ny deo & jag är väldigt inne på att investera i en från Vichy då jag hört väldigt bra om märket. Jag har kommit fram till att jag hellre spenderar några kronor extra på en bra deoderant än att köpa en för 30 kronor på ICA som sedan doftar svett efter en vecka ...
 
Vad använder du för deo? GE MIG DINA TIPS! 

Jag använder Absolut Torr, finns att köpas på apoteket. Bäst, enligt mig :)

Min favoritdeo är från Rexona, deras Maximum Protection, den är ganska dyr, men absolut den bästa jag testat. Vichy Stress deo som jag testat tyckte jag luktade lite för maskulint.

Åsa H

Jag använders Vichy eftersom det är den enda deodorant av väääldigt många jag testat genom åren som verkligen fungerar. Använder den med grön topp men har även använt den med röd topp under perioder när jag av någon anledning har haft kraftigare svettningar. Båda fungerar alldeles ypperligt. Brukar alltid rekommendera Vichy till bekanta som inte är nöjd med sin nuvarande deodorant, och hittills har ingen blivit missnöjd efter att ha köpt den.

Emelie K

Jag använder Vichy's gröna. HELT UNDERBAR. Den röda ska tydligen också vara väldigt bra. Inga fler billiga deo's för mig.

/Emelie

Gillar Emma S :-D

Just nu kör jag ju den från Fenjal som vi fick :)

Min favvo är dock denna: http://www.vichy.se/kroppsv%C3%A5rd/Antiperspirant-roll-on-48h-Deodorant-Vichy/p4290.aspx

Suss

Jag rekommenderar verkligen vichy's deo! Jag använder den med vitt lock som är oparfymerad. Tyckte inte om lukten på den gröna. Den med rött lock är unisex och ska hålla 72 timmar.

Jag använder Vichys Deo, samma som du har på bilden. Den är grymt bra och funkar kanon på alla sätt och vis.

sv: absolut

låter som dom är bra, kanske borde testa :)

svar: Taack snälla du! :D

malin

Bioterms den med blåkork. fantastisk. Familj och vänner använder sig av samma efter att jag tipsat. Aldrig mera en billig på hm! lycka till!

Jag testar lite olika men den jag alltid kommer tillbaka till är Dove. Can't help it :P

Jag använder LB deo.

Jag håller mej till Dove och Nivea för det mesta och sen så varierar jag mellan vanlig deo och spraydeo :)

Bra tips! Nu när du säger det håller jag med, borde köpa ordentliga deoderanter!

Älskar din blogg! :D

Jag kör med vichy den är super :) har den blå :)

Svar: Ja det var tråkigt, haha :(
Allt bra med er idag?

Intressant läsning!
Jag använder en från LDB, luktar jättegott. Behöver inget avancerat då jag näst intill aldrig svettas, så det är skönt :)

Inget speciellt märke, går bara in i affären, luktar på olika deodoranter och tar den som luktar godast! haha :P

Jätte fin blogg förresten!
Kram, Jonna och Witezz!

Att antiperspiranta deodoranter täcker för porerna visste jag inget om, men det är ju ganska logiskt, då antiperspirant betyder något i stil med mot andning. Men då vet man det!

Jag har väldigt torr och känslig hud, så för min del måste jag alltid välja allt som kan/kommer i kontakt med huden omsorgsfullt.

sv: Verkligen! Hoppas du får en fortsatt underbar dag! Kram på dig underbara du!

Själv svettas jag inte mycket, så något speciellt på grund av det behöver jag inte.

Jag brukar vanligtvis även välja en med tanke på doften. Men vad jag har hört ska VICHY vara b

Skulle också behöva nya deotips, tycker inte några jag använt är helt bra

Kramar

Jag använder Acos deodorant :)

Härlig blogg och bra tips! KRAM :)

Jag använder oftast den med doft av aloe och grönt äpple från LdB. Innan var jag dock en trogen användare av Niveas pearl and beauty. Slutade dock att köpa den efter en olycka vid en resa, haha... Glasflaska är inte toppen om man flänger runt mycket :P

Jag använder en roll on från Barnängen, den är helt okej. Men mina sprutdeos från Dove och Puma rekommenderar jag mer. Älskar sprutdeos!

Vichy, Lady Speed Stick, Nivea, Rexona och Dove funkar utmärkt.

Maximum Protection från Rexona är det bästa jag testat, kommer aldrig byta till nåt annat! Det finns några olika men den som är ljusblå använder jag :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: