Min hudvård

Som skönhetsbloggare testar jag ständigt nya produkter, vissa gillar jag mer, andra mindre. Just nu använder jag Dermalogica. Dermalogica är utvecklat med hänsyn till det stressade, moderna liv många lever idag & är fria från mineraloljor, allergiframkallande lanolin, irriterande artificiella färg-  parfymämnen & uttorkande S.D.-alkohol. 
 
 
Dermalogica känns som ett väldigt trovärdigt märke pga. används av professionella hudterapeuter på salong som vet vikten av bra hudvård. Daily Microfoliant , ett pulver som man pudrar ut i handen och masserar in i ansiktet med vatten är en storfavorit här hemma! Den avlägsnar döda hudceller vilket resulterar i en mjukare hud med mer lyster & kan användas varje dag. Jag är dock lite försiktig med att peela för mycket efter rekomendationer från min hudterapeut. Vi med blandhy ska ta det lite lugnt med peeling pga. talgproduktionen kan öka {fler feta partier} om vi peelar för mycket. En annan favorit är Skin Smoothing Cream {459kr} som jag använder på morgonen efter att jag rengjort mitt ansikte. Krämen är lätt & går snabbt in i huden. Doften är inte speciellt god, den doftar som gamla rep man knöt knopar med i scouterna (!) haha, den försvinner dock snabbt så det är inget jag tänker på. En gång i veckan peelar jag ansiktet med Skin Prep Scrub {349kr}. Det är en mekaniskpeeling som innehåller majsmjöl, malva, aloe vera gurka & arnica som mjukgör & lugnar. Huden blir riktigt fräsch efter en omgång & kornen är ganska riviga. Peelingen doftar som inlagda oliver ... Kanske inte den ultimata doften men resultatet gör att jag står ut med doften utan problem. Du som har känslig hy bör inte använda Skin Prep Scrub då den kan "riva för hårt" & göra mer skada än nytta.
 
Efter en peeling-omgång brukar jag lägga ansiktsmasken Skin Refining Masque {399kr} som är till för fet, tilltäppt hud. Eftersom jag har en blandhy {torra partier blandat med feta} så brukar jag främst fokusera på mina feta partier när jag lägger masken, dvs. pannan. Ibland lägger jag den i hela ansiktet också bara för att få den där utrensande känslan.Vad doftar då Skin Refining Masque? Jäst. 
 
Eftersom det rör sig om ganska mycket pengar när man ska köpa på sig en hel serie salongshudvård så rekomenderar jag att du besöker en hudterapeut & gör en hudanalys innan. Det brukar oftast ingå när man beställer en ansiktsbehandling. Då får du reda på vilken hudtyp du har & vilka produkter som passar just dig. Om du är nyfiken på dermalogicas produkter så vet jag att Militus Medical {stockholm} använder sig av dom i sina ansiktsbehandlingar. Självklart behöver inte alla använda dyr hudvård. Det viktigaste är att du hittar produkter som känns bra för dig & som ger dig de resultatet du är ute efter.  
 
Vad använder du för hudvård just nu?

Har testat Skin Prep Scrub och den älskade jag! Så mycket att jag inte hittat någon efter som jag gillar lika mycket, men har känt mig för snål för att köpa en ny dessvärre...

Jag använder lite produkter från dermalogica jag med. Det jag gillar är just hur snälla produkterna är.

Jag använder SOS Barrier repair från Cliniderm. Har supertorr hy och det är den enda kräm som funkat. Skulle gärna göra hudanalys och köpa lite lyxigare produkter men finns inte riktigt pengar i budgeten för det just nu ^^

Anonym

Nivea

Intressant läsning :)

Qlinique, fast jag har lite blandade produkter, de flesta produkter kommer därifrån men använder också andra märken :)

Anvander estee lauder just nu. Men ska byta snart.

BeautyLana

Gillar inte att den är oparfymerade :-(

Låter som att den är bra :) Själv använder jag inte några hudvårdsprodukter just nu!

Sv: Håller med, bilderna är superfina!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: