Skönhets prinsessorna

Nu tänker jag vara lite allvarlig här i bloggen. På senaste tiden har jag uppmärksammat "youtube-fenomenet" bland unga tjejer. 8 åringar spelar in videoklipp där de pratar om sina månadsfavoriter inom skönhet, Shopping Hauls där de visar upp nya ansiktskrämer, parfymer & primers, Smink tutorials osv. Jag kan inte undgå att bli ledsen när jag ser det här. När jag var 8 år lekte jag fortfarande med barbie & jag hade absolut ingen aning om vad en "hudvårdsrutin" var. Att se dessa flickor sitta & "recensera" ansiktskrämer, läppstift, puder osv känns bara så fel. 
En till sak som jag blir ledsen över är att företag lurar dessa tjejer till samarbeten pga. deras höga tittarsiffror. Ta tex. misslisibell som blivit youtubeprinsessa på kort tid. Flickan är 12 år & har 126 670 prenumeranter på sin youtubekanal. Hon får iphoneskal, smink osv hemskickat i utbyte mot att hon visar upp det i en video & pratar lite om produkterna. Vad hon inte verkar veta är att hon är värd så mycket mer än ett fjuttigt mobilskal. Företagen som skickar ut produkter till dessa tjejer tjänar såklart massor på deras okunnighet.  
 
Självklart förstår jag att välden förändras. Men när små flickor lägger primer, concealer & lösögonfransar till vardags vill jag bara skrika STOPP! Låt barn få vara barn! Smink är jätte kul men någonstans måste vi dra en gräns. Om ni inte har sett dessa videos föreslår jag att ni kollar in dom nu för en klarare bild om vad jag pratar om i detta inlägg. Länk till några kanaler här : TheTildorna,  Mileycool551, Misslisbell
 
Tankar på detta?

Jag känner likadant. Blir mest ledsen.

håller med dig till 100%! det är helt galet.

Jag håller verkligen med dig, det är en mycket sorglig utveckling. Framförallt att de blir utnyttjade av giriga företag. Barn ska få vara barn (precis som du skriver)!

Jag kan inte annat än hålla med!

Jag gör ju själv videos på YouTube och när jag började hade jag bara sett de stora gurusarna från USA, England m.m. som är i min egen ålder och äldre.

Men när jag hade kommit igång lite upptäckte jag även flera av de svenska kanalerna och fick mig en rejäl chock när jag såg dessa unga tjejer som sitter och gör samma videos som jag själv gör. Unga tjejer med perfekt hy som sitter och tipsar om concealers för att täcka något som de inte ens har!

Och sedan precis som du skriver om, att de blir utnyttjade av alla dessa företag...

Nae, blir också ledsen och upprörd när jag ser det.

Mickan

Jag håller verkligen med dig, var finns föräldrarna

Håller med dej helt - låt barn vara barn! Undrar över hur föräldrarna kan tillåta det :/

Det där är bara sjukt. Tycker det är synd att folk prenumererar på dessa kanaler, jag mår bara dåligt av att se det.

Håller med dig. De får oftast så mycket mer skit av tittare också för vad de gör just för att de är så unga!

Jag håller med, låt barn vara barn så länge som möjligt!

Åhhh så bra skrivet av dig! Bra att du tar upp detta, för det är så hemskt hur barndomen krymper och alla ska bli så vuxna så fort. Det är faktiskt väldigt viktigt för barns utveckling att de får vara barn. Tack för ett bra blogginlägg. :-) ♥

åh blir så ledsen! De borde vara ute och cykla eller något

Jag blir förbannad, både på föräldrarna, på prenumeranterna samt på företagen. Riktigt arg. Vilken 12-åring behöver en primer liksom....
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: