Hur länge håller mitt smink?

Vet du när det är dags att kasta ditt smink? Hållbarheten på våra skönhetsprodukter varierar beroende på om de är i flytande form eller puder & hur vi hanterar dom. Vanligtvis håller produkter som är pressade (rouge,skugga,puder) längre än tex. flytande foundation. Ett tips är att gå igenom din sminksamling en gång i månaden & kolla konsistens, lukt & färg på samtliga produkter. Har något torkat eller luktar unket? Släng! Sparar man smink för länge bildas det bakterier & i värsta fall kan de orsaka en ovälkommen infektion. Var rädd om ditt ansikte  Dela inte din mascara med någon annan & peta inte med fingrarna i dina burkar. 
 
På baksidan av skönhetsprodukter brukar det sitta en liten symbol av en burk, följt av en siffra & ett M. Det kan tex. se ut såhär - 6M (som står för sex månaders hållbarhet). Bra att veta är att Mascara bör bytas ut var 3:e månad pga. du använder borsten direkt på fransarna. Foundation håller upp till 1 år & ögonskugga kan du spara tills den tappar sin färg eller luktar konstigt, likadant med rouge, förutsatt att du inte använder fingrarna eller smutsiga penslar för då rekomenderar jag att du kastar produkten efter ca. 2-3 år. Glöm inte att rengöra dina borstar efter användning (en gång i veckan funkar också) & se till att det är rent där du förvarar dina produkter så ökar du hållbarheten ytterligare. 
Är du bra på att rensa bland ditt smink?

Jag använder min mascara relativt sällan, så eftersom den aldrig tar slut brukar jag ha kvar den tills den torkat, Brukar ta mellan 2 - 4 år... Däremot lånar jag aldrig ut den :P

//Emma Hå

Jag använder min mascara relativt sällan, så eftersom den aldrig tar slut brukar jag ha kvar den tills den torkat, Brukar ta mellan 2 - 4 år... Däremot lånar jag aldrig ut den :P

//Emma Hå

Sofia

Så bra tips! :D Skulle du inte kunna visa din sminkkollektion eller typ skriva ett inlägg om dina favorit produkter. T.ex favorit ögonskugga, favorit foundation osv :) Hade varit jätte kul att läsa :)

Jag är duktig på att rensa :)

Jag är nog rätt dålig på de faktiskt.. Men jobbar på att bli bättre :)

Så bra inlägg!! Det påminde mig om att jag behöver köpa ny mascara, samt rensa bland allt smink. Jag gör det för sällan! Kram :)

Gud vilken fin blogg! kika gärna in och kolla våran ;)

Vad fina bilder du tar, kära du! Saknar dig! Kram!!

Svar: Tusen tack fina Lina! Vi borde ta en fika någon dag :)
Sara Sternemar

Jag är inte så bra på att rensa bland mitt smink, för jag hatar att slänga saker haha. Men jag tvättar mina borstar en gång i veckan! :)

Lånar aldrig ut min mascara men är dålig på att byta ut den. Borde verkligen göra det ;)

Viktigt och bra skrivet inlägg. Man måste vara vaksam på det. :-)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: