Update: No Bullshit Day

 
I Lördags befann jag mig på årets viktigaste event. Vi var ett gäng skönhetsbloggare & journalister som höll till på Tändstickspalatset i Stockholm. Riktigt tjusiga lokaler! Vi fick lyssna på föreläsningar om myter & sanningar inom skönhetsbranchen samt lära oss mer om pressetik/marknadsföringslagen. Trots att min hjärna kändes som nykokt-spaghetti efter alla termer, ingredienser & molekyler så var det en underbar känsla. Det finns så mycket inom skönhetsindustrin som vi inte har en aning om & det kändes som att jag fick ta del av den gömda skatten när Annica Joensuu från SHR (svenska hudterapeuters riksförbund) KTF Madeleine Edholm, Per Svahnberg & kemisten Marie Lóden pratade. 
 
 
 
Annica från SHR slår hål på myten om att mineralolja ska vara dåligt för huden. Oljan kommer från naturen & är INTE giftig. Hon berättar att den är kanon om man har eksem eller liknande problem men kan självklart användas av oss andra också. Parabener är inte heller farligt. De är faktiskt riktigt bra. Eftersom de måste tillsättas koncerveringsmedel i våra skönhetsprodukter byts parabenerna ut mot något annat som inte är lika beprövat och rätta mig om jag har fel men känns inte det ännu farligare? Vi letar alltså efter produkter utan parabener för att smörja in oss med något som inte är lika testat & säkert. Hur knas? Parabener har visat sig vara minst allergiframkallande & tillåts t.o.m av astma/allergiförbundet. Och kom ihåg. Dosen avgör. ALLT är dåligt i för höga doser. Du kan tex. dö om du dricker flera liter vatten på kort tid. 
 
 
Marie berättade dessutom att det gjorts studier där man testat ACO & Chanels ansiktskräm för att utvärdera om den dyra krämen hade bättre effekt än den billiga. Hör & häpna, det hade den inte. Däremot visade det sig att Chanels lyxiga burk hade "kraftig konsumenteffekt". Dvs. att vi gärna väljer den dyrare produkten i affären för att vi tror att den är bättre. En annan myt är när det står "parfymfri" men produkten innehåller eteriska oljor ... Eteriskaoljor har visat sig vara ännu mer allergiframkallande än syntetisk parfym så tänk på det om du är känslig. Och när vi ändå snackar parfym kan det vara kul (äckligt) att veta att Jasmindoft inneåller bajsmolekyler, haha! Man lär sig något nytt varje dag!
 
Tusen tack till alla föreläsare för att ni delade med er av er kunskap.
Tändstickspalatset för god mat & vackra lokaler samt underbara Kicki Norman på Daisy Beauty som lät den här dagen bli möjlig. 

Fint!

Låter ett riktigt roligt och intressant event! :)

vilket härligt event :)

gud vad mysigt!! :))

Åh vilka fina bilder du tagit!

Detta event hade varit intressant att gå på. Fast just ingredienser struntar jag lite i just nu, vill bara hitta produkter som fungerar för min tokiga hy. Har nog testat allt som finns snart, känns det som :)

så mkt god mat:DDD

Vad trevligt! :) Bilderna var superfina! :)
Kram

Vad intressant, men det hade man ju nästan räknat ut att priset aldrig spelar någon roll... :)

Amanda

Fast det där med krämerna måste vara individuellt. Jag har provat både den från aco och Chanel där chanelen fungerade mycket mycket bättre.

Fast att mineralolja skulle vara bra är inte sant. SHR har säkert ekonomisk vinning i att säga att det är det. Vill du läsa om några anledningar till att skippa mineralolja så skrev jag ett inlägg om det häromdagen.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (dold)


URL/Bloggadress:


Kommentar: