Hudvårdsrutin och kläder för tonåringar

Under tonåren stiger produktionen av manligt könshormon hos både flickor och pojkar. Det leder till pormaskar, finnar och oljiga partier i huden, vilket bäst åtgärdas med en god daglig hudvårdsrutin. Under tonåren får många en ökad medvetenhet om sitt utseende, där rätt kläder och ren hy kan stärka självförtroendet.

Med kläder från Kids Brand Store går det att skapa en avslappnad och snygg stil för tonåringar. Här finns jeans och hoodies och många andra barnkläder från kända märken. Med ett stort lager där sortimentet är under konstant utveckling satsar Kids Brand Store på att bli marknadsledande.

Fördelar med daglig hudvårdsrutin

En daglig hudvårdsrutin rengör porerna och minskar risken för akne och hudproblem. I tonåren börjar talgkörtlarna producera mer talg, vilket resulterar i glansig hud med större porer och finnar. När puberteten inträder är det klokt att inleda en daglig hudvårdsrutin med de ingredienser som passar bäst för tonårshud. Hit hör salicylsyra som rensar och rengör:https://sv.wikipedia.org/wiki/Salicylsyra huden samt tränger ner i porerna. Det verkar antiinflammatoriskt och är exfolierande, vilket minskar uppkomsten av finnar.

För att återfukta huden kan det vara effektivt att dagligen använda en kräm som innehåller hyaluronsyra. Niacinamid reglerar talgproduktionen, vilket minskar uppkomsten av stora porer. En regelbunden hudvårdsrutin morgon och kväll med rätt produkter ger förutsättningar att återfukta och lugna huden.

Snygga kläder viktigt för självkänslan

Tidigare forskning från Växjö universitet har visat att märkeskläder är viktigt för ungdomar, rätt kläder ger status bland vännerna. Ungdomar prioriterar hur kläderna ser ut men det är också viktigt att alla plagg passar in i den personliga stilen. Även om det ger status med dyrare kläder finns det också billigare märken som ger rätt stil, och barnen blir medvetna om trender redan från sju års ålder. De påverkas av reklam, influencers och trendsättare i den egna kompisgruppen, samt av föräldrarnas konsumtionsvanor.