Därför är serum viktigt

Ett av de viktigaste stegen i din skönhetsrutin är att använda ett bra serum. Det kan du använda både morgon och kväll. Serum brukar läggas på efter att du har rengjort din hud. Du kan även använda flera serum efter varandra om de fyller olika syften. Det som är så bra med ett serum är att det verkligen tränger ner på djupet i din hud. Det är också en produkt som verkar mer på lång sikt.

Serum med olika effekt

Varje serum har olika egenskaper och det är bäst att välja ett som passar dina behov. Om du har torr hy kan du till exempel välja ett serum som ger mycket fukt. Det finns även serum som ger dig en rejäl vitaminboost. Många serum har en oljig konsistens men det finns även sådana som är mer fasta och krämiga.

Enkelt förklarat kan man säga att serum verkar på djupet till skillnad från en ansiktskräm som lägger sig ovanpå huden. Dock bör du inte skippa ansiktskrämen utan använda båda delarna. Ett bra serum kostar ofta lite mer men du brukar kunna ha det under ganska lång tid. Dessutom är det en produkt som brukar vara värt sina pengar.

Hitta rätt serum för dig

Om du är osäker på vilket serum du ska välja är det alltid bra att läsa recensioner och se vad andra tycker. Tänk också på att det ska vara ett serum som passar för din hudtyp. Du kan även välja ett serum som ger dig lite extra glow.