Allergivänligt påsksmink

De flesta barn vill klä ut sig till påsk och framför allt till små påskkärringar för att gå ut och knacka dörr. Då är det ansiktsmålning som gäller, med röda läppar, röda kinder och gott om fräknar. Det du som förälder måste ta ställning till är om sminket är säkert för ditt barns känsliga hud.

Påsken är fylld av glädje med påskpynt, påskdekorationer, påskgodis och god mat. Du hittar allt du behöver hos Partykungen på partykungen.se. Där kan du också hitta sminkset med ansiktsfärger och utklädningskläder i form av kanindräkter, kycklingdräkter, häxdräkter och mycket annat.

Läs på innehållsförteckningen

När det gäller smink och skönhetsprodukter som barn ska använda är det viktigt att du som förälder läser produktens innehållsförteckning noggrant. Sminkprodukter som är importerade från andra länder och som riktar sig till just barn kan nämligen innehålla otillåtna ämnen som inte är godkända inom EU. Dessutom kan barns känsliga hud reagera mot parfym, alkohol eller starka färgämnen.

Använd milda produkter

Det bästa du kan göra är att använda produkter som är milda och helt utan tillsatser. Se dessutom till att sminket inte sitter för länge. Riktigt små barn kan klä ut sig utan smink. Det kan tyckas enkelt att bara beställa hem ett sminkset för ändamålet och börja sminka, men det finns en risk att barnet blir allergisk mot ämnen som inte är godkända inom EU. Om det inte finns någon svensk översättning på produkten och företaget saknar en adress inom EU är det säkrare att hoppa över den produkten helt och hållet.