Allt om allergivänligt smink och Miild

Många människor drabbas av en allergisk reaktion när de använder smink, speciellt billigare produkter. Som tur finns det varumärken som vill råda bot på detta. Ett exempel är det danska märket Miild som enbart satsar på ekologiska och allergivänliga produkter. De lanserar inget utan att det först fått alla nödvändiga certifieringar. Alla ska kunna använda smink och hudvård utan att vara rädd för en allergisk reaktion. De tillverkar allt sitt smink i Italien och lider själva av olika hudallergier. Alltså vet de vad som krävs för att en produkt ska bli bra.

Stort utbud av produkter

Miild började som ett väldigt litet märke men har under de senaste åren släppt väldigt många olika produkter. De har alltså från hudvård till smink. De är kanske allra mest kända för sin concealer och sin bronzer. Deras framgångar visar på att det finns en väldigt stor förfrågan efter allergivänligt smink som också är bra för miljön. Deras senaste lansering är ett läppglans som hjälper till att framhäva din naturliga läppfärg.

Läs alltid innehållsförteckningen

Om du också är på jakt efter skonsamt smink är Miild alltså ett väldigt bra märke. Men de är långt ifrån ensamma om att satsa på smink som är mer allergivänligt. Ett tips om du vill hitta skonsamt smink är inte bara att titta efter certifieringar. Det är en bra början men det säger inte allt om ett märke. Du kan också börja läsa innehållsförteckningen på de olika produkterna som du vill köpa. Ju fler naturliga ingredienser desto bättre. Om du är känslig mot något visst ämne kan du också se om dessa finns i produkten.

Du kan aldrig veta med säkerhet om du kommer få en allergisk reaktion mot en produkt. Om du skulle bli röd eller uppleva obehag i samband med att du använder en produkt bör du sluta omedelbart. Du bör även kontakta en läkare om det behövs. Om du har väldigt känslig hy bör du välja dina produkter med omsorg. Du kan även läsa recensioner om hur andra kunder har upplevt en viss produkt och om det är något du bör vara uppmärksam på.